Utvandrarna


Ensam på äventyr by Erik
juli 2, 2012, 4:23 f m
Filed under: New York | Etiketter: , ,

Häromnatten mötte jag upp med min internetkompis Richard som bor i Brooklyn. Efter att ha tröttnat på att mest gå omkring i olika affärer var det dags för mig att socialisera med lite lokala punks. Steve och Linnea åkte hem för att vila. Så jag fick klara mig själv. Det gick lätt att hitta min väg till Richard från där vi var. Så jag mötte upp honom utanför en affär som heter Mr. Kiwi. De hade köpt öl och undrade om jag också ville ha. Men jag dricker ju inte så jag sa nej. Jag tror de blev lite besvikna, men de gav mig senare ett glas med vatten. Så det var ändå lugnt.

Richard bor nära hållplatsen. I vad som är en lokal som varit en spelningslokal. De brukar repa där och så bor de i små skyffen och alla som bor där är sådär Brooklyn-koola. En som bor där skriver till exempel för Pitchfork. Ni kan ju tänka er!

Vi satt i några soffor bredvid stora fläktar (de har ingen AC) och plaskade lite i den uppblåsbara poolen och drack öl/vatten. Snackade punk och skillnader mellan länder, så som det lätt blir. Utanför fönstret höll de på att spela in en film:

Det hela kändes väldigt New Yorskt på ett sätt jag inte riktigt känt än i staden. Alla som varit här brukar alltid säga att NEw York är på ett visst sätt: Stort, enormt, koolt, alla cyklar fixie, massa veganställen, masa människor, saker som händer ver allt bla bla bla. Då och där kändes det så, när någon av Richards vänner kom inspringandes med eld i sina ögon och berättade att några punkare lite längre ner skulle bli utslängda så de hade bjudit in till storfest där man fick förstöra allt man hann innan snuten skulle komma.

Men innan dess skulle Richard repa med sitt band. Vilket störde filminspelningen. Då kom en från filmteamet och knackade på ytterdörren. Sa att vi störde hans film, så vi frågade hur mycket vi skulle kunna få betalt för att inte spela punkmusik.

Det var första gången jag träffade Richard och han var trevlig. Undrar vad han tyckte om mig. Svårt att säga. Men jag gillade honom. Han har ett väldigt blondt hår!

När de andra skulle iväg på punkrivningsfest fick jag tacka för mig eftersom jag var tvungen att ta mig från Brooklyn till Queens. För er som inte vet hur de ligger i förhållande till varandra kan jag berätta att de är typ grannar. Lite som Bergsjön och Angered. Fast det finns ingen vettig kollektivtrafik emellan. Lite som Bergsjön och Angered.

De hade dessutom dragit in en linje som var vettigast att ta. Linjen jag tog istället gick inte hela vägen dit jag skulle och det var ett jäkla gissel att ta sig hem. Jag tror det tog ungefär en och en halv timme. Men det var fint att bryta av turisthetsen med lite lugnt häng, även om det inte blev så länge. Så. Ett tips till er som är sugna på New York: Häng ut med folk som bor här, det är kul!


Kommentera so far
Lämna en kommentar



Lämna en kommentar